Välj en sida

Unohtumattomia patikointiretkiä Kreetalla

Unohtumattomia patikointiretkiä Kreetalla

Kevään Aktiiviviikko 2020 – Elounda

Kevään 2020 Aktiiviviikko toteutetaan Itä-Kreetalla. Majoitumme Corali studios -hotelliin, pieneen Eloundan kalastajakylään. Viikon aikana tutustumme hieman saaren historiaan ryyditettynä kivoilla patikoilla ja aktiivisella oheisohjelmalla.

Vierailukohteiksi on suunniteltu mm. Spinalongan saari, Kritsan käsityöläiskylä ja Agios Nikolaoksen kaupunki pohjattomine järvineen. Oppaina toimivat Erä- ja luonto -oppaat Antti Teerisuo ja Susanna Ilppola. Oheisohjelmasta vastaa PT Marianne Särkisalo. Mariannen toteuttama oheisohjelma tulee olemaan monipuolinen ja se koostuu mm. vesijumpasta, joogasta, Fascia method- harjoitteista, lihashuollosta ja sykettä nostavista harjoituksista. Tutustumme huolella myös Kreetan mahtaviin herkkuihin. Kaikkea kivaa on siis luvassa. Tarkempi ohjelma myös patikoiden osalta varmistuu myöhemmin.

Päiväohjelma

Tämän päiväohjelman lisäksi toteutetaan erilaista patikointia tukevaa oheisohjelmaa.

Päivä 1. Sunnuntai Tulopäivä

Ajamme bussilla noin 3tunnin matkan Hanian lentokentältä Eloundaan, matkan varrella poikkeamme kevyelle lounaalle.

Perillä majoitumme viideksi yöksi rannan läheisyydessä sijaitsevaan Corali Studios hotelliin ja illalla kokoonnumme yhteiselle tervetuloillalliselle.

Päivä 2.Maanantai  Kolokitha- saaren kierros

Tänään lähdemme patikoimaan suoraan hotellilta. Kuljemme pitkin rantoja Kolokithan saarelle, joka suojaa Eloundan lahtea Välimeren tyrskyiltä. 1800-luvun lopulla ranskalaiset arkeologit kaivoivat kapean kanavan, joka edelleen erottaa tämän entisen niemen Kreetan mantereesta ja joka tarjoaa pienille kalastajaveneille nopean pääsyn suojaisaan satamaan. Pysähdymme saarikierroksella kahvi/teetauolle ja patikoinnin päätteeksi lounastamme Eloundan kylässä.

Päivä 3. Tiistai Kavousi ja Kreetan pisin levada

Päivän patikointi vie meidät Kavousin yläpuolisille rinteille. Aloitamme pitkin vanhaa aasipolkua ylös Melisseksen kylään, poikkeamme Kreetan pisimmälle levadalle, jossa edelleen toisinaan virtaa kirkasta vettä. Palaamme levadaa pitkin tavernaan, joka on rakennettu ikiaikaisen oliivipuun naapuriin. Lounaan jälkeen jatkamme vielä polkuja pitkin alas Kavousiin.

Päivä 4.Keskiviikko Vapaapäivä

Tänään sinulla on mahdollisuus vierailla monisatavuotisesta historiastaan kuuluisalla Spinalongan saarella tai lähteä tutustumaan Agios Nikolaoksen viehättävään pikkukaupunkiin. Voit myös istuksia paikallisessa kafeniossa lukemassa kirjaasi ja seuraamassa elämänmenoa.

Päivä 5. Torstai Maridati – Kroustas – Pirgos vanhoilla aasipoluilla

Tänään patikoimme Agios Nikolaoksen yläpuolella vehmaissa oliivilehdoissa ja pitkin kaunista ikivanhaa aasipolkua. Pysähdymme kahvitauolle Kroustasin viehättävään kylään ja jatkamme kermestammien ja mastiksipensaiden reunustamia polkuja pitkin. Paikoitellen aukeaa näköala silmänkantamattomiin merelle kauniin Mirambello-lahden yli. Pirgosissa kylätaverna tarjoaa yksinkertaisen lounaan. jonka jälkeen ajamme Rethimnoniin ja majoitumme Achillion Palaceen matkan viimeiseksi yöksi. Illalla voivat halukkaat kokoontua yhteiselle omakustanteiselle iltapalalle vanhaan kaupunkiin kertaamaan viikon varrella koettua.

Päivä 6. Perjantai Kritsan rotko

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut bussiin ja ajamme Kritsan käsityöläiskylään. Kylän läheisyydestä alkaa samannimisen rotkon patikointi. Paikoitellen rotkon seinämät kapeutuvat
vedenuurtamaksi kouruksi, pystysuorat rinteet nousevat korkeuteen. Pidämme kahvitauon rotkossa ja palaamme vanhaa aasipolkua pitkin Kritsan kylään lounaalle. Aikaa jää myös kierrellä kylän kapoisilla kaduilla. Iltapäivällä ajamme Rethimnoniin ja majoitumme kahdeksi yöksi.

Päivä 7. Lauantai  Milin myllyrotko

Täällä seisoi aikoinaan kolmisenkymmentä vesivoimalla toiminutta jauhomyllyä, ja kylässä asui myllyissä työskennelleitä perheitä. Nyt on luonto kietonut talonrauniot syleilyynsä mutta jättänyt virkistävän patikointireitin kulkijalle. Illalla kokoonnumme jäähyväisillalliselle. 

Päivä 8. Sunnuntai  Kotimatkapäivä

Aamiaisen jälkeen kuljetus Hanian lentokentälle, on aika jättää hyvästit Kreetalle, tällä kertaa!

  

Hinta ja matkan varaaminen
Hinta 990 EUR+ lennot/ 2h huone (Yhden hengen huone +150 EUR)
Sisältäen:
* majoituksen, matkanjohtajan, oppaiden ja Personal Trainerin palvelut sekä patikointeihin liittyvät kuljetukset
* aamiaiset sekä lounaat patikointipäivinä, tervetuliais- ja jäähyväis-illalliset
Hinta ei sisällä lentoja. Suorat lennot saa joko Finnairilta tai Norwegianilta. 

Virallinen matkanjärjestäjä Fysimera Oy  fysimera.fi

Ilmoittautuminen:
Laita minulle yhteystiedot (nimi, puhelinnumero, sähköposti, allergiat ja ruokavaliotoiveet) sähköpostilla.  Mainitse, otatko 1-h huoneen (lisämaksu 150) vai 2h-huoneen.
Matkalle lähtijöille ja siitä kiinnostuneille on jo perustettu oma suljettu FB-ryhmä. 
Käy laittamassa liittymispyyntö osoitteessa: ———————————–
Lisätietoja: Antti Teerisuo, +358400444229
antti.teerisuo@gmail.com