Välj en sida

Minnesvärda vandringsresor till Kreta

Minnesvärda vandringsresor till Kreta

Energigivande Mindfulness- och vandringsvecka i Kretas vår!

Flyg från Oslo tisdag 19 maj – tisdag 26 maj

Flyg från Helsingfors onsdag 20 maj – onsdag 27 maj

Upplev mindfulnessövningarnas och lugna vandringarnas effekt på kroppen och sinnet.

Njut av den kraftfulla och vackra naturen i vårgrönskan. Vårt program bjuder även en inblick in i Kretas historia och kultur och under måltiderna smakar vi av den kretensiska närproducerade och hälsosamma maten.

Vi bor i den trevliga lilla strandstaden Paleochora på sydvästra Kreta på hotellet Oreia, http://oreia.gr/hotel/index/en.html Under den lediga dagen har du möjligheten att bekanta dig med omgivningarna, kanske sitta på en kafenio med din bok, följa det lugna livet runt omkring.

Vi börjar dagarna med mindfulnessövningar och efter frukosten som vi avnjuter på en närbelägen strandtaverna, åker vi till vandringen.

Under vandringen gör vi en del närvaroövningar och tar en mellanmålspaus, en del dagar även en badpaus. Efter vandringen njuter vi av en gemensam lunch och på kvällen samlas vi för ännu en mindfulnessövning.

Dagsprogrammet

Tisdag 19 maj: Transport till Paleochora från Norge

Onsdag 20 maj: Transport till Paleochora från Helsingfors

På eftermiddagen samlas vi till den första mindfulnessövningen. På kvällen samlas vi till välkomstmiddag.

Onsdag 20 maj: Anidri-ravinen – Anidri – Paleochora

Idag vandrar vi från hotellet längs stranden österut. Vi går uppför den lilla ravinen Anidri till byn med samma namn. Där tar vi en kaffe/tepaus och fortsätter sedan över ett mindre berg tillbaks till Paleochora och lunchen på strandtavernan.

Torsdag 21 maj: Krios stranden – Agios Jannios kyrkan – Viena stranden

Efter frukosten åker vi en kort väg till Krios-stranden, vi strosar först på grusvägen som slingrar sig högt uppe ovanför havet. Vid Agios Jannios -kyrkan tar vi en vilopaus och sedan fortsätter vi neråt till stranden Viena som en gång i tiden var en livlig hamn där båtarna till hela den dåvarande Medelhavsvärlden seglade ifrån. Där badar vi och tar en mellanmålspaus. Efter vandringen äter vi lunch på Krios-stranden.

Fredag 22 maj: Spaniakos – Azogires – Anidri

Vi åker en kort väg till byn Spaniakos norr om Paleochora och vandrar längs slingrande stigar till byn Azogires där vi tar en kaffe/tepaus på bykafenion. Därefter vandrar vi vidare på stigar förbi ett gammalt kloster till byn Anidri där vi avslutar vandringen. Efter en kort körning kommer vi till stranden Gialiskari där vi badar och äter lunch.

Lördag 23 maj: Elafonissi

Idag åker vi lite längre till sydvästra Kretas viktigaste kloster som heter Chrissoskalitissa, namnet betyder det gyllene stegets kloster. Efter klosterbesöket vandrar vi till den vida sandstranden Elafonissi som även kallas för Kretas Maldiver för den rödskiftande sanden. Här tar vi en badpaus och äter lunch på lokal taverna.

Söndag 24 maj: Ledig dag

Idag har du all tid i världen att strosa runt Paleochora, att njuta av strand och bad, läsa din bok och bara vara. Mindfulnessövningar gör vi dock både på morgonen och kvällen.

Måndag 25 maj: Voutas – Grammeno stranden

Efter en kort körning norrut från Paleochora börjar vår vandring i byn Voutas. Vi vandrar längs en bergsrygg med vida vyer över närliggande dalar. Vi tar en mellanmålspaus under olivträden och avslutar vandringen på stranden Grammeno med ett härligt bad. Efter lunchen åker vi tillbaks till Paleochora.

Tisdag 26 maj: Hemresa Norge

Tisdag 26 maj: Anidri-ravinen – Anidri – Paleochora

Idag vandrar vi från hotellet längs stranden österut. Vi går uppför den lilla ravinen Anidri till byn med samma namn. Där tar vi en kaffe/tepaus och fortsätter sedan över ett mindre berg tillbaks till Paleochora och lunchen på strandtavernan. På kvällen samlas vi på en gemensam avskedsmiddag.

Onsdag 27 maj: Hemresedag Helsingfors

 

Den energigivande veckan i kunniga händer

Det mångsidiga mindfulnessövningsprogrammet leds på enkel och lättförståelig engelska av den erfarna mindfulnessinstruktören Erja Lahdenperä.

På vandringsstigarna är din guide naturguiden Anna Meurling som känner till Kretas natur och kultur.

Mindfulness- och vandringsveckan kostar 1260 € i dubbelrum (singelrums tillägg 160€ tot. 1420 €).

I priset ingår alla transporter, boendet med frukost varje dag, mellanmåls- kaffe/tepaus, luncher under vandringsdagarna samt välkomst- och avskedsmiddagar, alla mindfulnessövningar, guidning under vandringarna samt researrangörens Fysimera Oy:s guidservice.

Anmälningar och frågor anna@fysimera.com

Gruppen är liten, maxantal deltagare är 15 personer så den kommer att fyllas fort.

Flygbolaget Norwegian.com säljer just nu förmånliga biljetter till denna vecka. Anmäl dig först till Anna och boka sedan flygbiljetter till Hania.
Varmt välkommen!