Välj en sida

Unohtumattomia patikointiretkiä Kreetalla

Unohtumattomia patikointiretkiä Kreetalla

Anna & Olle sekä Antti

Me olemme Anna Meurling Suomesta ja Olle Meurling Ruotsista. Vuonna 2012 aloitimme yhteistyön suomalaisen Antti Teerisuon kanssa.

Anna ja Olle tulivat elokuussa 2002 Kreetalle viettääkseen yhdeksän kuukauden sapattivapaan terveydenhuollon ja tekniikka-alan töistä. Kotiuduimme ja viihdyimme hyvin Kreetan upeilla patikkapoluilla. Vietämme edelleen suuren osan ajastamme tällä luonnonkauniilla saarella. Vuodesta 2004 lähtien olemme työskennelleet patikointien parissa ja vuonna 2009 perustimme luontomatkailuun keskittyvän matkatoimiston nimeltä Fysimera. ​Nimi tulee kreikankielen sanoista ja tarkoittaa luontopäivää (fysi=luonto, mera=päivä).

Vuonna 2012 joukkoomme liittyi Antti, helsinkiläinen logistiikka-alan yrittäjä ja koulutettu eräopas. Nyt ovat Kreetan polut alkaneet käydä Antille yhtä tutuiksi kuin Suomen Lapin vaellusmaastot ja suomalaiset kalavedet.

Iloksemme voimme näyttää luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille asiakkaillemme rakasta Kreetaamme ja joitakin muita Kreikan saaria. Viemme patikoijat luonnonkauniisiin paikkoihin unohtumattomiin näköaloihin: keväiseen kukkivaan luontoon, meren ulapan äärelle, huikeisiin vuoristomaisemiin, sinne mihin turistien valtavirrat harvoin pääsevät.

Asiakkaamme toteavat usein matkojemme olevan melkein kuin all-inclusive -matkoja sillä erotuksella, että Fysimeran yhteistyökumppaneina ovat paikalliset ihmiset: asumme perhehotelleissa, ruokailemme perhetavernoissa ja -kafenioissa. Meille on tärkeää tukea paikallisten asukkaiden matkailuelinkeinoa; kestävä kulutus ja kestävä kehitys ovat toimintamme kulmakiviä.

Meille Fysimeran asiakkaat ovat tervetulleita vieraitamme, otamme teidät vastaan kreetalaisella vieraanvaraisuudella.

Lämpimästi tervetuloa Kreetan poluille!