Välj en sida

Unohtumattomia patikointiretkiä Kreetalla

Unohtumattomia patikointiretkiä Kreetalla

Valkoisten vuorten helmet

Kreetan Valkoisten vuorten helmet on haasteellinen patikointiviikko. Viikon aikana kuljemme asumattomissa vuoristolaaksoissa ja nousemme vuoriston korkeimmalle huipulle. Yövymme vuoristossa 1-2 yötä sääolosuhteista riippuen, pääset kokemaan vuorten yön tähtitaivaan alla.

Valkoiset vuoret ovat saaneet nimensä pitkälle kesään viipyvästä lumipeitteestään ja rinteiden hohtavasta kalkkikivestä. Vuorten polut johtavat lampaiden ja vuohien kesälaitumille ja paimenten kivisille majoille, joissa nämä vuorten miehet edelleen valmistavat perinteisiä juustojaan. Näillä poluilla ei ole tungosta, seuranamme patikoinneilla meillä on petolintu taivaan sinessä ja kaukaa kuuluvat vuohikellot. Tällä patikointiviikolla tarjoamme mahdollisuuden viettää erilainen loma vuorten hiljaisuudessa, kaukana turistien valtaamista meluisista rantakylistä ja uimarannoista.

Tämä patikointiviikko edellyttää hyvää kuntoa ja hyvää terveyttä, sitkeyttä ja kestävyyttä. Hyvä tasapaino on tarpeen jyrkillä rinteillä. Vuoristossa kannamme mukanamme melko painavan rinkan, mukana kulkevat niin yöpymisvälineet kuin kaikki tarvittava vesi ja muona. Seikkailu Kreetan villissä luonnossa odottaa!

Päiväohjelma

Päivä 1. Tulopäivä

Kuljetus Hanian lentokentältä Anopoliin, majoittuminen ja leppoisa kävely Aradenan lähes autioon kylään. Illalla kokoonnumme tervetuloillalliselle.

Päivä 2. Pachnes – Katsiveli

Aamiasen jälkeen matkaamme lava-autolla ylös vuoristoon ja nousemme Roussieksen solasta Valkoisten vuorten korkeimmalle huipulle Pachnekselle. Palaamme Roussieksen solaan ja jatkamme Katsivelin laaksoon, missä yövymme ensimmäisen vuoriston yön.
Vaikeusaste  Patikointiaika 5 tuntia, korkeuseroja +650/-680 metriä

Päivä 3. Katsiveli – Saranokefala – Agios Jannios

Tänään ylitämme Valkoiset vuoret pitkin paimenten polkuja läpi Potamoksen laakson. Vuoriston sydämessä ohitamme paimenten kivisiä majoja, mitatoja, kuljemme korkealla Kreetan etelärannikon yläpuolella, mistä meillä on näköala kaukana alapuolellamme siintävälle merelle. Laskeudumme kohti Agios Jannioksen kylää ja yövymme toisen vuoriston yön kylän yläpuolisilla kukkuloilla Krousiassa.
Vaikeusaste  Patikointiaika 7 tuntia, korkeuseroja +800m/-1500m

Päivä 4. Agios Jannios – Anopoli

Leppoisan vuoristoaamun jälkeen jatkamme matkaa metsäistä reittiä Agios Jannioksen yläpuolisilta kukkuloilta Aradenan rotkon kautta Anopoliin. Majoitumme tuttuun majapaikkaan ja kokoonnumme kertaamaan vuoristossa vietettyjen öiden kokemuksia.
Vaikeusaste  Patikointiaika 4 tuntia, korkeuseroja  +50m/-670m

Päivä 5. Anopoli – Livaniana – Loutro

Lähdemme Anopolista laskeutumaan kohti merenrantaa. Kuljemme Livanianan kautta polkuja pitkin Loutron pikku kylää, missä pidämme uimatauon ja nautimme lounaan. Iltapäivällä kuljetus takaisin Anopoliin.
Vaikeusaste  Patikointiaika 6 tuntia, korkeuseroja +650m/-1200m

Päivä 6. Anopoli – Hora Sfakion

On tullut aika jättää Valkoiset vuoret taaksemme: laskeudumme pitkin ikiaikaisia polkuja, jotka seuraavat pienen rotkon reunoja. Perillä Hora Sfakionissa nautimme lounaan ja sen jälkeen ajamme Haniaan ja majoitumme kahdeksi yöksi.
Vaikeusaste  Patikointiaika 4 tuntia, korkeuseroja -700m/+100m


Päivä 7. Vapaapäivä Haniassa

Tänään sinulla on mahdollisuus viettää leppoisa vapaapäivä vaikkapa rannalla, istuskella kafeniossa seuraamassa kaupungin tapahtumia, ehkä tehdä tuliaisostoksia elämää vilisevässä kauppahallissa.

Päivä 8. Kotimatkapäivä

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Hyvästit Kreetalle tällä kertaa, tervetuloa toistekin!