Välj en sida

Minnesvärda vandringsresor till Kreta

Minnesvärda vandringsresor till Kreta

Vandringsveckor 2020

Vårblommor & örter

Vårens blomsterprakt på Kreta!

Våren 2022 kommer vi att ta vår blomstergrupp till västra delarna av Kreta. Vi bor fyra nätter i den lilla mysiga staden Paleochora samt tre nätter i Chania.

 Dagsprogram

 

NY Vårströvtåg runt Paleochora och Chania

Den charmerande lilla staden Paleochora lockar igen! På programmet har vi både helt nya rutter och några av strövtågsklassiker på området. Två sista nätter bor vi i Chania och vandrar på norra kusten. Under strövtågsveckan rör vi oss i den mångskiftande naturen under fem dagar. Vi stannar för bad- och mellanmålspauser och samlas runt gemensamt bord för luncher efter vandringen på lokala tavernor. På eftermiddagar och under den lediga dagen kan du njuta av den lugna atmosfären i Paleochora och av den något mer livliga pulsen i Chania staden. Kretas ljuva stigar önskar dig välkommen!

 Dagsprogram

 

Vandra i Paulus fotspår

Turen i ”Paulus fotspor” blir en opplevelsestur med vandringer på flere tusen år gamle stier hvor Paulus og Titus sägs ha gått, godt fellesskap, samtidig som det blir tid til avslapping og nyte Kretas nydelige strender på sydsiden av øya.  På turen lærer vi mye om Paulus og Titus, og den Kretiske historien. Bokas genom http://plussreiser.no

 Dagsprogram

 

Trekking del 5. Från Lassithi platån vidare till östra Kretas stränder.

Vi kommer att vandra en del på Dikti-bergen samt på de pinjetäckta sluttningarna på sydsidan av bergsmassivet.

 Dagsprogram

 Trekking del 6

Dagsprogrammet blir färdigt under våren och uppdateras här så fort som möjligt.

Trekkingsprogrammet över Kreta fortsätter! På våren vandrar vi under den femte delen på Dikti-bergens sluttningar mot öns östliga stränder. Den nya sjätte delen av trekkingsprogrammet tar oss ända till Vai palmstrand och med denna vandrinsvecka fullbordar vi vår trekkingsresa som har tagit oss över ön från väst till öst!

 

Vita bergens pärlor

Vita bergen har fått sitt namn av snön som ligger kvar på bergen långt in på sommaren samt för den vitskimrande kalksten som bergen är utformade av. Stigarna leder till getternas och fårens sommarbetesmarker och till herdarnas stenstugor där dessa bergens män fortfarande lagar sina traditionella ostar. Det finns ingen trängsel på dessa stigar, som sällskap har vi rovfågeln uppe i det blåa och fårbjällrornas musik.

 Dagsprogram