Välj en sida

Minnesvärda vandringsresor till Kreta

Minnesvärda vandringsresor till Kreta

Olle & Antti

Vi är Anna Meurling från Finland och Olle Meurling från Sverige. År 2012 började vi samarbeta med Antti Teerisuo från Finland.

Anna och Olle kom till Kreta i augusti 2002 för att ta ett sabbatsår på nio månader från hälsovården respektive teknikbranschen. Vi upptäckte att vi trivdes på Kreta och speciellt på vandringsstigarna här, så vi är fortfarande här på denna natursköna ö stora delar av året. Från år 2004 har vi jobbat med vandringar här och 2009 grundade vi en vandringsinriktad resebyrå som heter Fysimera. Namnet kommer från grekiskan och betyder naturdag (fysi= natur, mera=dag).

År 2012 anslöt till vår grupp Antti som är logistikföretagare och utbildad vildmarksguide. Numera har Kretas vandringsstigar börjat bli lika bekanta för honom som finska Lapplands vandringsleder och finska fiskevattnen.
Till vår glädje kan vi visa våra kunder med intresse av att röra sig i naturen vår kära Kreta och några andra grekiska öar. Vi tar vandrare till natursköna platser, till oförglömliga vyer, till den färggranna vårblomningen, till utsikter över havet och horisonten, till ståtliga bergsutsikter dit turisterna sällan kan komma.

Våra kunder konstaterar ofta att våra resor är nästan som all-inclusive -resor, så mycket ingår i resans pris. Den stora skillnaden är dock att våra samarbetspartner är lokala människor: vi bor på familjeägda hotell, äter på familjetavernor och -kafenion. Det är viktigt för oss att gynna de lokala företagarnas turistnäring. Den hållbara konsumtionen och den hållbara utvecklingen i sin helhet är hörnstenar i vår verksamhet.
För oss är Fysimeras kunder våra gäster, vi tar emot er med den kretensiska gästfriheten.

Varmt välkommen till Kreta!