Aktiiviloma Kreetalla

Vietämme jälleen liikunnallisen viikon Kreetalla, tällä kertaa majoitumme viikon aikana saaren pohjoisrannikon kaupungissa Rethimnonissa. Majapaikkamme on Achillion Palace  -hotelli, joka sijaitsee rannan tuntumassa, kivenheiton päässä Rethimnonin vanhasta kaupungista.
Päivittäin patikoimme ja teemme ulkoilmassa kuntoa kohottavia sekä liikkuvuutta edistäviä
harjoituksia ja venytyksiä JMSykkeen Personal Trainerin ohjauksessa, www.jmsyke.fi
Saamme viikon aikana myös opastusta terveelliseen ruokavalioon, henkilökohtaista ohjausta
sekä vinkkejä oman kunnon ja hyvinvoinnin kehittämiseen.

  • Aktiiviloma Kreetalla

  • Aktiiviloma Kreetalla

  • Aktiiviloma Kreetalla

  • Aktiiviloma Kreetalla

  • Aktiiviloma Kreetalla

  • Aktiiviloma Kreetalla

  • Aktiiviloma Kreetalla

  • Aktiiviloma Kreetalla

  • Aktiiviloma Kreetalla

Päiväohjelma

Aktiiviviikon patikoinnit toteutuvat Antin opastuksella. Venyttelyt ja muun harjoittelun ohjaa JM SYKKEEN personal trainer Miikku. Patikat ovat pituudeltaan vaihtelevia, yleensä niihin kuluu aikaa taukoineen n. 5-6 tuntia. Kannamme mukanamme veden lisäksi pientä purtavaa sekä kahvi/tee tarvikkeet. Patikat alkavat venyttelyllä ja päivän aikana pidämme kahvitauon, ja yleensä patikan päälle lounastamme paikallisissa kylätavernoissa. Päivittäiset harjoitteet ovat pituudeltaan 15 min-1h ja ne ovat pääasiassa kehonhuoltoa ja -hallintaa, myös palauttavia harjoituksia tai sitten ihan kunnon hikitreenejä, sovellettuna aina päivän ohjelmaan. Miikulta saamme myös tietoiskuja liittyen ravintoon, liikuntaan sekä kehonhuoltoon. Harjoitteet toteutetaan rannalla ja/tai hotellin katolla sijaitsevalla uima-allas alueella.

Päivä 1. Tulopäivä Sunnuntai.

Lähtö Helsingistä klo 6.00 (Finnair AY1855R) tai klo 6.05 (Norwegian D8702) Saapuminen aamupäivällä Hanian lentokentälle, missä Antti on porukkaa vastassa. Jatkamme kentältä suoraan Rethymnoniin, ajoaika on noin 1h. Majoitumme hotelliin puoliltapäivin ja teemme iltapäivällä parin tunnin patikan kaupungilla tutustuen myös vanhaan kaupunkiin. Kävelyn jälkeen Miikun n.30 minuutin kevyt treeni/uinti. Illalla nautimme runsaan tervetuloillallisen paikallisessa tavernassa.

Päivä 2. Maanantai.

Aaamupatikointi Milin myllyrotkossa, Antti/Iltapäivätreeni hotellin uima-altaalla, Miikku Milin myllyrotkossa sijaitsi aikoinaan kolmisenkymmentä vesivoimalla toiminutta jauhomyllyä, ne huolehtivat keskiajalta lähtien Rethimnonin kaupungin jauhojen jauhamisesta. Nyttemmin rotko on hiljentynyt, asukkaat muuttivat pois jo 1950-luvulla rotkon rinteiden sortumisvaaran takia. Kuljemme rotkon rinteillä, näemme kosteassa viihtyviä yrttejä ja kevään kukkia. Patikoinnin päätteeksi saavumme Chromonastirin kylään ja kokoonnumme lounaalle Athivolesin tavernaan. Iltapäivällä palauttava treeni Miikun johdolla.

Päivä 3. Tiistai.

Rantapelipäivä TAI patikka (Arkadi- Eleftena- Margarites)
Tänään voimme valita patikoinnin ja rantapelipäivän välillä.
Aamu aloitetaan tehokkaalla biitsitreenillä, loppupäivä pelaillaan ja chillaillaan rannalla. Halukkaat voivat lähteä hieman vaativammalle patikalle jolloin aloitamme päivän matkalla Arkadin luostarin läheisyyteen, mistä patikoimme kohti Elefternan kylää ja siellä sijaitsevia arkeologisia kaivausalueita. Tämä paikka oli antiikin aikana yksi Kreetan merkittävimpiä kaupunkivaltioita. Jatkamme patikointia kohti Margaritesin kylää, joka on tunnetuin Kreetan kolmesta keramiikkakylästä Erityinen savilaatu ja tuhansien vuosien perinteet saviastioiden valmistuksessa näkyvät myös nykyisissä, käsityönä tehtävissä saviastioissa. Syömme maittavan lounaan ja palaamme hotellille iltapäivällä.

Päivä 4. Keskiviikko.

Lazy Day kreetalaisessa keittiössä / Iltapäivällä lazy day -treeni + tietoisku ravinnosta a’la Miikku
Matkustamme Vamosin kylään, jossa vietämme Lazy Day -päivän valmistaen itse oman lounaamme, paluu iltapäivällä hotellille. Vietämme hilpeitä tuokioita kattilan ääressä ilman dieetti-nipotusta, saamme ideoita ja vinkkejä herkulliseen ruokaan sekä nipun reseptejä, joilla voit yllättää kotiväkesi. Saamme infoa kreetalaisesta elämästä ja kulttuurista sekä tarinan oliivipuusta ja sen vuodenkierrosta sekä bisneksestä sen ympärillä. Opit maistamalla erottamaan hyvän oliiviöljyn huonosta. Valmistamme yhdessä kolme lämmintä ruokaa, piiraita ja alkupaloja, syömme rauhallisen lounaan ja opettelemme oliiviöljyjen makuja. Kaikki lähiruokaa ja aitoja kreetalaisia reseptejä. Ruokajuomina viiniä ja vettä.

Päivä 5. Torstai.

Preveli Beach, Preveli on kaunis, moni-ilmeinen ja erikoinen uimaranta-alue Kreetan etelärannikon keskivaiheilla, noin 40 km etelään. Patikoimme rotkon reunoja kiertäen, aina alas rannalle jossa pidämme uima-tauon ja katamme piknik-lounaan. Päivän päätteeksi luonnon oma porrastreeni, kun kipuamme rannalta takaisin tielle, missä meiltä odottaa kyyti takaisin hotellille. Hotellilla kehonhuoltoa Miikun johdolla.

Päivä 6. Perjantai.

Neljä pientä kylää, patikointi kylien välisissä maastoissa ja kylien raiteilla
Lähdemme patikoimaan pienten kylien maastossa kaupungin itäpuolella. Ympärillämme levittäytyy oliivipuiden meri – tämän alueen Rethimnonin itäpuolella sanotaan olevan Välimeren maiden oliivipuutiheintä aluetta, eli täällä kasvaa eniten oliivipuita neliökilometrillä. Pidämme kahvitauon kyläkafeniossa ja lounastamme perinteisessä kylätavernassa. Iltapäivällä Miikku ohjaa venyttelyä/kehonhuoltoa hotellilla.

Päivä 7. Lauantai.

Viikon viimeinen kokonainen päivä, on aika viimeistellä rusketus sekä hankkia tuliaiset: Kreetalainen oliiviöljy, hunaja, yrtit sekä mausteet ovat erinomaisia vaihtoehtoja tuoda mukanaan kotimaahan. Aamujumppa altaalla. Illalla vielä yhteinen jäähyväisillallinen.

Päivä 8. Kotimatkapäivä.

Aikainen kuljetus lentokentälle, on aika heittää hyvästit Kreetalle – tällä kertaa!