Anna & Olle

Vi är Anna & Olle Meurling:  Anna från Finland, Olle från Sverige.

Vi driver ett finskregistrerat aktiebolag Fysimera OY, namnet kommer från grekiskan och betyder naturdag. (fysi=natur, mera=dag)

Vi kom till Kreta Augusti 2002 för nio månaders långsemester. Vi upptäckte att vi trivdes på Kreta så vi är här stora delar av året.  Sedan 2004 har vi jobbat med vandringar runt hela Kreta samt på Nisyros och Karpatos. Det glädjer oss att kunna visa även andra naturintresserade vårt kära Kreta och andra öar samt att ta med er till natursköna ställen med blomsterprakt och underbara vyer, ställen dit turister sällan kommer.

Tidigare har Anna  jobbat inom hälsovården och Olle inom teknikbranchen. På Kreta bor vi i Mesi  en liten by 12 kilometer från Rethymnon. I vår Kretaby bor det flera får och getter än människor, och vi trivs bra i denna lugna bergsbyn. Våra hobbyn utöver vandring och kretas flora är kajakpaddling, matlagning, musik, öluffning och det kretensiska livet.

Vi erbjuder minnesvärda vandringar till alla er som vill följa med oss och upptäcka nya stigar, nya utsikter och uppleva naturens skönhet och stillhet. Under våra turer pratar vi om livet på Kreta förr och nu, vi stannar på  bykafenion samt äter lunch på bytaverner, vi kommer nära inpå livet på de stolta och hjärtevarma kretensiska  människor som bor på denna kraftfulla och vackra ö.

Välkomna!